הפחתת מזונות שנקבעה בהסכם היא תוצאה אפשרית של גירושין. ההפחתה יכולה להיות לתקופה בלתי מוגבלת או לתקופה מוגדרת. בהסכם ניתן להגדיר את התנאים בהם יש לעמוד על מנת להפחית את תשלומי המזונות. לדוגמה, ניתן לומר שאם בן הזוג המקבל יתחתן בשנית, אז הם לא יקבלו דמי מזונות. כתוצאה מהשינויים בחוק, המזונות אינם נפוצים כפי שהיו.
הסיבות לכך הן:
– החוק החדש קובע כי מזונות ישולמו רק לבן זוג שלא נישא בשנית או התחבר לזוגיות אזרחית אחרת.
– מזונות ישולמו רק לתקופת זמן אם יש ילדים מתחת לגיל 18 ובמהלך תקופה זו ישולמו בתשלומים קבועים.
– המזונות יסתיימו כאשר צד אחד נפטר או כאשר הצד המקבל יינשא בשנית או ייכנס לאיחוד אזרחי אחר.
מזונות הם סוג של תמיכה כספית שאחד מבני הזוג משלם לשני לאחר פרידה או גירושין. זה ידוע גם בשם תמיכת בן זוג, תחזוקה או אחזקת בן זוג. ניתן לשלם מזונות לבן הזוג המשתכר נמוך יותר, לבן הזוג המרוויח יותר, או לפצל ביניהם. גובה המזונות יהיה תלוי במספר גורמים לרבות משך הנישואין ופערי הכנסה בין בני זוג. בחלק מתחומי שיפוט קיימות נוסחאות סטטוטוריות לחישוב סכום זה; באחרים הוא מחושב בהסכמה בין בני הזוג או על ידי שופט. בהודו, המזונות אינם מחייבים מבחינה משפטית וניתן להעניק אותם רק בצו בית משפט במקרים מסוימים, כגון כאשר אדם אחד ננטש על ידי השני ללא כל סיבה סבירה (סעיף 125).
מה הם מזונות?
מזונות הם סוג של תמיכה כספית שאחד מבני הזוג משלם לשני לאחר פרידה או גירושין. זה ידוע גם בשם תמיכת בן זוג, תחזוקה או אחזקת בן זוג הפחתת המזונות שנקבעה בהסכם היא בקשה נפוצה של בני הזוג. עם זאת, לא תמיד ניתן למלא בקשה זו. בית המשפט רשאי להפחית את המזונות אם ימצא כי לאחד מבני הזוג יש מספיק הכנסה ורמת חיים כדי לפרנס את עצמו. בעבר נהגו בתי המשפט לפסוק מזונות לבן הזוג שלא היה מסוגל לפרנס את עצמו. אלא שכעת, במקרים רבים בתי המשפט מפחיתים את דמי המזונות ואף מבטלים אותם במקרים מסוימים. כך למשל, ניתן לפסוק מזונות לבן זוג אם יש לו מחלה כרונית המונעת ממנו לעבוד או אם הם מטפלים בילדים.
חלק מהסיבות שבגינן בתי המשפט עשויים להחליט להפחית או לבטל את תשלומי המזונות כוללות:
– בן הזוג המקבל מזונות אינו מתגורר יחד עם בן זוגו
– לבן הזוג המקבל מזונות יש הכנסה עצמאית
– חל שינוי משמעותי בנסיבות הפיננסיות של כל אחד מהצדדים
המזונות הם תשלום שמשלם אחד מבני הזוג לאחר לאחר פרידה או גירושין. זה נקרא גם תמיכה או אחזקה של בני זוג. גובה המזונות ומשך הזמן נקבעים בהסכם בין בני הזוג. החוק ברוב המדינות קובע כי בית המשפט ישקול את כל הגורמים הרלוונטיים בבואו להחליט אם לפסוק מזונות וכמה לפסוק, לרבות:
• יכולת ההשתכרות היחסית, החובות, הצרכים והמשאבים הכספיים של כל צד;
• משך הנישואין;
• הגיל והמצב הגופני של שני הצדדים;
• האם לכל אחד מהצדדים יש משמורת על ילד קטין;
• האם מי מהצדדים סיפק חינוך או הכשרה עבור ילדים כלשהם במהלך נישואיהם;
• האם מי מהצדדים תרם כעקרת בית; • האם הייתה הסכמה בין הצדדים לגבי חלוקת רכוש בעת גירושין.