בישראל, מזונות מוגדרים כ"תשלום תקופתי של מזונות על ידי אחד מבני הזוג לבן הזוג השני לאחר גירושין או פרידה". מזונות ניתנים בדרך כלל לבן זוג שמרוויח פחות מהשני ונועד לסייע בשמירה על רמת החיים שלו. הסכום, משך וסוג המזונות נקבעים על פי חוק המדינה ומבוססים על גורמים כמו הכנסתו של כל אחד מבני הזוג, משך הנישואין, הגיל שבו הפסיקו לעבוד מחוץ לבית, תרומות לחינוך ולהכשרתם לעבודה מחוץ לבית. בית (אם רלוונטי), צורכי טיפול רפואי עבור מי מהצדדים או לילדיהם (אם רלוונטי), נסיבות כלכליות של כל צד, לרבות נדל"ן בבעלות וחובות של כל צד (אם רלוונטי), וכל גורם אחר הנחשב רלוונטי על ידי בית המשפט. מטרת המזונות היא לספק תמיכה לאחד מבני הזוג שהיה תלוי כלכלית בבן זוגו במהלך הנישואין. זה גם נועד לעזור להם לחזור לעצמאות כלכלית. מזונות הם תמיכה כספית הניתנת על ידי אחד מבני הזוג לבן הזוג השני. הוא משולם בדרך כלל לאחר גירושין או פרידה. בהודו, החוק קובע שאם אישה אינה מסוגלת לעבוד ואין לה רכוש, היא תהיה זכאית למזונות מבעלה. בישראל, מזונות הם חובה חוקית של אחד מבני הזוג לספק תמיכה כספית לבן הזוג השני לאחר גירושין. המזונות יכולים להיות זמניים או קבועים, ומשולם בסכום חד פעמי או בתשלומים.
מטרת המזונות היא לשמור על רמת החיים שהתקיימה במהלך הנישואין. תשלומי מזונות ניתנים לרוב כאשר אחד מבני הזוג הקריב את הקריירה שלו כדי לטפל בילדים, או אם אחד מבני הזוג היה מחוסר עבודה לפחות שישה חודשים בגלל שטיפל בבן משפחה נכה. מזונות ניתנים גם אם קיימים פערים כספיים משמעותיים בין בני זוג.
בית המשפט ישקול את הגורמים הבאים בקביעת גובה המזונות לאישה:
– הכנסתו ורכושו של כל אחד מבני הזוג;
– משך הנישואין;
– גיל, מצב גופני, עיסוק וכושר השתכרות של כל אחד מבני הזוג;
– המקורות שמהם מופקת הכנסה, לרבות האם היא נגזרת מרכוש שנרכש לפני או לאחר הנישואין;
– התרומות של אחד מבני הזוג להשכלה או הכשרה של בן הזוג השני, או לרכישת מיומנויות המתאימות לאפשרויות התעסוקה שלו;
– האם מי מהצדדים מספק טיפול בילד מתחת לגיל 18 על בסיס קבוע.
גובה המזונות נקבע לפי משך הנישואין והצרכים הכלכליים של בן הזוג.
ישנם שלושה גורמים שנלקחים בחשבון כאשר מחליטים כמה מזונות לתת לאישה:
– משך הנישואין
– צרכיו הכלכליים של בן הזוג
– יכולת התשלום של בן הזוג השני
גובה המזונות לאישה נקבע על פי מספר גורמים. בית המשפט שוקל את משך הנישואין, את משך כל מערכת יחסים לאחר מכן, את הגיל והבריאות הפיזית והנפשית של שני בני הזוג, ואת ההכנסה או כושר ההשתכרות של שני בני הזוג.